Euroflorist
Euroflorist Euroflorist Nederland Ster en Beoordeling
Bloemen Bestellen
Fleurop / Interflora
Fleurop / Interflora Fleurop / Interflora Nederland Ster en Beoordeling
Bloemen Bestellen
Bloom Post
Bloom Post Bloom Post Nederland Ster en Beoordeling
Bloemen Bestellen

Hoe wordt Valentijnsdag over de hele wereld gevierd?

Hoe wordt Valentijnsdag over de hele wereld gevierd?

Valentijnsdag wordt elk jaar op 14 februari gevierd. Het is de dag waarop bijna over de hele wereld de liefde wordt gevierd. Op deze dag uiten mensen hun gevoelens van genegenheid voor anderen door hen kaarten, geschenken of bloemen te geven, vaak tijdens een romantisch diner. Laten we eens kijken hoe het in sommige landen wordt gedaan!

In China wordt 14 februari 'Qi Xi Festival' genoemd, wat '7e nacht' (7e avond) betekent. Volgens de legende dalen op deze bijzondere nacht zeven feeën neer met perziken om geliefden te helpen langer te leven. Van perziken wordt gezegd dat ze lustopwekkend zijn, dus krijgen de mensen op deze avond perziken en chocolaatjes bij elkaar om te eten.

In de Verenigde Staten wordt Valentijnsdag veel gevierd, maar in tegenstelling tot in Frankrijk is deze dag niet alleen voor verliefden, maar voor iedereen van wie we houden. Amerikanen vieren Valentijnsdag door hun geliefden en echtgenoten kaarten, snoep en uit eten te geven. Zij sturen ook wenskaarten naar vrienden en familieleden die geen relatie hebben!

In Japan, op 14 februari, geven vrouwen geschenken aan mannen! De chocoladedoos is het meest voorkomende geschenk en de rollen zijn een maand later omgedraaid, op 14 maart zijn het de mannen die hun partner cadeaus geven.

In Brazilië wordt op 12 juni de Dag van de Geliefden gevierd, te midden van kleurrijke optochten op straat. 

Italianen kijken uit naar 14 februari omdat het samenvalt met het einde van het carnavalsseizoen. Italianen geven elkaar snoep, zoals chocolade en panettone (een traditionele cake), maar ook bloemen of juwelen, want het is lief om verliefd te zijn!

14 februari wordt in het Verenigd Koninkrijk gevierd met bloemen, gebak en kaarten voor geliefden. De Britten geven bloemen aan hun partner als teken van genegenheid en chocolade als teken van waardering

In Portugal wordt 14 februari 'Dia dos Namorados' (Dag van de geliefden) genoemd. Rozen zijn de meest populaire bloemen die op deze dag worden gegeven. Andere populaire geschenken zijn parfums of juwelen. Geschenken kunnen op Valentijnsdag tot middernacht worden uitgewisseld, daarna wordt het een 'gewone' dag. 

14 februari is Valentijnsdag in Frankrijk, hoewel Sint Valentijn nooit officieel door de kerk als heilige heilig is verklaard! Op deze dag sturen mensen vaak liefdesbrieven en -kaarten, wisselen bloemen en bonbons uit, en vieren feest met een romantisch diner.

In Noorwegen geven paartjes elkaar op 14 februari snoepharten met geheime boodschappen. De woorden omvatten 'Wees de mijne', 'Knuffel me', 'Kus me', enz. Deze boodschappen zijn kleine herinneringen aan de tijd waarin het paar werd geboren. Deze berichten zijn kleine herinneringen aan het belang dat zij aan elkaar hechten!

In Spanje wisselen paren op 14 februari kaarten en geschenken uit voor 'Los enamorados' (dag van de geliefden). Koppels en geliefden gaan uit eten en kopen elkaar kleine geschenken, zoals in veel landen.

Op deze dag dragen vrijgezelle Zweden die op zoek zijn naar liefde een roos op hun shirt. Er wordt gezegd dat de persoon die de laatste roos draagt voorbestemd is om voor altijd alleen te zijn!

In Denemarken is Valentijnsdag een zeer romantische feestdag! Koppels vieren hun liefde door ballonnen te sturen met een handgeschreven boodschap erin. Bovendien wisselen ze kaarten en snoepjes of bloemen uit. Ze gaan ook samen romantisch uit eten in een leuk restaurant!

Op Valentijnsdag is het in Duitsland gebruikelijk dat jonge vrouwen hun flat versieren met rode harten voordat een man binnenkomt. Op deze manier is er geen twijfel over waar zijn hart ligt! In sommige streken bezoekt de man zijn vriendin en geeft haar een roos, terwijl de vrouw haar een gedichtje geeft. Daarna genieten de twee samen van een heerlijk diner!

De Polen vieren Valentijnsdag op 14 februari, net als in andere landen. De Polen hebben echter ook een speciale traditie in het vieren van de 'Karnawałowa Nina' (Carnaval Nina). Tijdens deze ceremonie gooien mannen kleine geschenken naar jonge vrouwen, en de vrouw die de meeste geschenken vangt wordt de Carnaval Nina!

In Roemenië is er een traditie die Martisor (lentebloemengeschenk) heet. Tijdens deze ceremonie sturen mannen bloemen en geschenken naar familieleden en vrienden.

U zult grote overeenkomsten opmerken in de manier waarop Valentijnsdag over de hele wereld wordt gevierd!

Gelukkige Valentijnsdag aan alle geliefden.

Euroflorist
Euroflorist Euroflorist Nederland Ster en Beoordeling
Bloemen Bestellen
Fleurop / Interflora
Fleurop / Interflora Fleurop / Interflora Nederland Ster en Beoordeling
Bloemen Bestellen
Bloom Post
Bloom Post Bloom Post Nederland Ster en Beoordeling
Bloemen Bestellen
Wat is de datum van Valentijnsdag dit jaar? Wat is de datum van Valentijnsdag dit jaar? Valentijnsdag tekst en bericht ideeën Valentijnsdag tekst en bericht ideeën Welke bloemen te geven voor een begrafenis? Welke bloemen te geven voor een begrafenis?

Alle artikelen