Fleurop / Interflora
Fleurop / Interflora Fleurop / Interflora Nederland Ster en Beoordeling
Bloemen Bestellen
Euroflorist
Euroflorist Euroflorist Nederland Ster en Beoordeling
Bloemen Bestellen
Bloom Post
Bloom Post Bloom Post Nederland Ster en Beoordeling
Bloemen Bestellen

Welke bloemen te geven voor een begrafenis?

Welke bloemen te geven voor een begrafenis?

Soms zijn er vragen die niet gemakkelijk te beantwoorden zijn. De vraag naar de keuze van bloemen voor een begrafenis is zo'n vraag waarop geen 'voor de hand liggend' antwoord bestaat.

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het kiezen van geschikte rouwbloemen, zoals de leeftijd en het geslacht van de overledene, religieuze overtuigingen, culturele achtergrond, familievoorkeuren en -tradities, seizoensgebondenheid en het aantal mensen dat wordt geëerd tijdens de dienst, die van invloed kunnen zijn op uw beslissing.

In het algemeen zijn er twee soorten begrafenissen: een bezoekbegrafenis waarbij vrienden en familieleden bijeenkomen in een uitvaartcentrum of op een andere plaats voordat ze naar hun laatste rustplaats worden gebracht, en een begrafenisdienst die in een kerk (of ander gebedshuis) of op een begraafplaats plaatsvindt.

De keuze van bloemen voor een bezoeking is iets beperkter dan de keuze van bloemen voor de uitvaartdienst. De bloemen moeten de juiste boodschap overbrengen voor beide soorten diensten, maar zoals hierboven vermeld, heeft elke situatie zijn eigen speciale factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van het juiste arrangement.

Begrafenissen en andere herdenkingsdiensten eren en vieren iemand die we hebben verloren, en onze bloemengift kan een belangrijke rol spelen in hoe we ons uitdrukken tegenover familie en vrienden die samenkomen om hun herinneringen en verdriet te delen.

Om te weten welke boodschap u met uw cadeau stuurt, moet u zich afvragen: 'Wat probeer ik te bereiken?' Zorg ervoor dat u uw doel begrijpt voordat u online of bij een bloemist bestelt.

Als u eer betuigt aan de overledene, maar u weet dat hij of zij niet van anjers of lelies hield, stuur deze bloemen dan niet uit respect voor de overledene. Als de bijeenkomst formeler is dan normaal, zou het gepast zijn om vooraf online smaakvolle rouwbloemen te bestellen, zodat uw bestelling vers en op tijd aankomt.

Aan de andere kant, als er geen bezoek voor de dienst is en vrienden tijdens of na de dienst naar de kerk of de begraafplaats kunnen komen, is het misschien niet nodig. Op die manier kunt u er echter voor zorgen dat uw geschenk niet per ongeluk bij een ander familielid terechtkomt.

Hoe kies ik rouwbloemen? Wanneer u bloemen kiest voor een begrafenis bij een bezoek, houd er dan rekening mee dat één kleur de overhand kan hebben, maar dat het het beste is om voor elke deelnemer aan de dienst een andere kleur bloem te kiezen.

Als bijvoorbeeld een donkerrode anjer wordt gestuurd ter ere van een zoon of dochter, kunt u een bloem van een andere kleur sturen naar de echtgenoot of echtgenote en een andere bloem naar de ouder(s) van de overledene. Dezelfde regel geldt voor het versturen van rouwbloemen voor ouderen van etnische afkomst die meer dan eens getrouwd kunnen zijn geweest.
In deze situatie is het vaak passend om twee of drie verschillende kleuren bloemen te sturen: één kleur voor elk huwelijk.
Een bezoekarrangement kan worden ontworpen in elke stijl die uw boodschap overbrengt, inclusief een geheel witte verstuiving met witte lelies, een roze en groen kistkussen, of een traditionele 'T'-verstuiving van rozen.

Hoewel u vaak een volledig wit rouwarrangement kunt sturen, is dit misschien niet de beste keuze als de dienst wordt gehouden in een kerk die vereist dat u witte of zwarte schoenen draagt. Als is besloten dat er wat kleur in uw arrangementen moet zitten, kunnen bloemen als lelies en anjers helpen bij de keuze van uw rouwbloemen.

Deze klassieke keuzes zouden zelfs geschikt zijn voor een katholieke mis, aangezien ze zowel traditioneel als universeel aanvaard zijn als geschikte bloemenselecties voor begrafenissen.

Als u twijfelt, zullen de selecties van online bloemisten in hun rubriek 'rouwbloemen' of het advies van uw bloemist ervoor zorgen dat u geen fout maakt.

Fleurop / Interflora
Fleurop / Interflora Fleurop / Interflora Nederland Ster en Beoordeling
Bloemen Bestellen
Euroflorist
Euroflorist Euroflorist Nederland Ster en Beoordeling
Bloemen Bestellen
Bloom Post
Bloom Post Bloom Post Nederland Ster en Beoordeling
Bloemen Bestellen
Welke bloemen te geven voor een eerste afspraakje? Welke bloemen te geven voor een eerste afspraakje? Wat is de betekenis van de kleur van bloemen? Wat is de betekenis van de kleur van bloemen? Ideeën voor teksten en berichten voor Moederdag Ideeën voor teksten en berichten voor Moederdag

Alle artikelen